Tankelöst tyckande

Idag tog jag mig en tripp till Frövi. När jag anlände så fann jag till min förtret att min lillebror hade bjudit över sin kompis Moka på en snabbvisit.

Jag vet inte hur, men ganska snart befann jag mig i en diskution om homosexualitet. Min bror och Moka annamade förrgårstänket och var inte subtila i sina slutsatser om allt dem ansåg vara fel med bögar.

Mokas huvudargument mot bögar var att dem inte skulle få vara tillsammans för att dem inte kunde få barn. Han såg dem som ett hinder mot livets överlevnad och mende att en man och en kvinna ska vara tillsammans, för att dem kan få barn.

För överlevnadens skull helt enkelt.

Då spelade jag glatt ut incestkortet. Jag förklarade för Moka att även exemeplvis en far och en dotter besitter möjligheten till att kunna fortplanta sig. Men betyder det att dem därför är menade att göra det?

 

Eftersom Mokas mest vitala del bedriver lika mycket tankeverlsamhet som en epileptisk korkskruv så kunde han inte ge något vettigt svar. Då spelade han istället sjukdomskortet och sa att homosexuella lider av en sjukdom, men när jag frågade vad han grundade den teorin på så stod han mållös.

 

Konversationen förtlöpte, och nästa debatt skulle gälla oändlighet.

Moka menade att universum inte kan vara oändligt för att det inte finns tillräckligt med plats för något som är oändligt. Jag frågade vad han byggde den teorin på, och återigen stod han mållös.

Så jag förklarade för honom att även om universum skulle ta slut så finns det något annat som tar upp platsen efter universums slut. Och därför råder ingen brist på plats eller uttrymme, även för något oändligt.

Vissa borde faktiskt fråntas rätten att tycka saker enbart på grund av grovt tyckmissbrukande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback