Life inside the lines. Li|f|eLi|n|e

Sick of my frustrated let down first name.

The explotion set inside my selfblaimed lifeframe which is still unbroken.

My days still paints themselves inside of it. The lines still stays lined up, untuched and bound.

Surrounding my daily routine of a rocking rottning. Man its a rock in my bones when these stoned stones sinking in my waterpaint of days not colored yet.


Mitt 2008

Med famnen fylld av massförstörelsevapen stövlade kalabaliken raskt in i min tillvaro. Men ovissheten som var tränad i kommunikationsteknik körde ett klychigt rabbel till övertalning vilket resulterade i att kalabaliken vek ner sig och tågade ur tillvaron i en hastig takt, "Jag tar dig nästa gång din djävel!" hävde den ur sig innan den försvann i morgonbrisen.
Så nu har alltså ovissheten intagit scenen, medans lugnet går patrull, men inte allt för sällan sänker det garden, så i luften ligger oron och vilar på fluffiga moln vävda av en längtan efter den lyckliga tiden och dem positiva beskeden.

Ni får ursäkta frispråkigheten kära ickebefintliga bloggläsare. Men min vardag trampar för tillfället runt i ett par förvirrade skor, tre nummer för stora. Men det är ingenting jag ska fördjupa mig i mer idag. Jag är här av en helt annan anledning. Kalendern uppmanar ju till livsdokumentation så här års. Påhittiga listor om vad man gjort och inte gjort under det gågna året dyker upp lite överallt. Dock inte här. Jag tänkte vara betydligt mer fantasilös och istället bara skriva en löjligt kort sammanfattning av mitt tjugohundraåtta. Och för att fullborda det enkla, lata och trista budskapet i den idén så tänkte jag döpa sammanfattningen till "Mitt 2008"

Mitt 2008
När året tog sin början, var jag en väldigt lycklig knegare på Sigma. En fabriksarbetare som jobbade skift och kunde bada i kosing. Jag bodde hos min mormor och lagade aldrig mat. Jag minns inte så mycket mer från januari än att jag bara arbetade, söp, åt och sov.
Supandet under den här tiden var oerhört delikat. Krökarsällskapet bestod av den mycket praktfulle kamren Jugge, hans äldre bror Jimmy, och den undermålige fisken. Till och från så passade också diverse personer som exempelvis Pastorn på att infinna sig i vårt krökargäng. Tillställningarna hölls alltid hemma hos den tidigare nämnda Jimmy som hade en lägenhet i utkanten av Lindesberg, precis intill en golfbana. Dem kvällarna vi hade där kommer jag alltid att minnas med glädje.

Vi höll på en bra bit in i februari med dem suparkvällarna i Lindesberg, för jag minns att jag den 16:e (på Jens Pettersons födelsedag) firade min egen tjugoårsdag (som infann sig dagen efter) på ett oförglömligt suparmanér hemma hos Jimmy. En mycket minnesvärd dag av anledningar jag dessvärre inte tänker förtälja.
Den tidigare nämnda Pastorn hade för övrigt spelat en mycket viktig roll tidigare i februari. Han var nämlingen bosatt i Göteborg under den här perioden (delade en lya med David Bernofft) vilket var myckat passande för mig och den praktfulle kamren Jugge. Vi hade biljetter till en Korn spelning på scandinavium. Så vi passade på att övernatta hemma hos just Pastorn och David under en helg i Göteborg tidigt i februari.

Året fortlöpte och i Mars så kunde jag lämna min mormors lägenhet för en egen. Min första egna lägenhet blev en trea i Baronbackarna. Jag ringde ett samtal en måndag i slutet av februari och en vecka senare var jag inflyttad. Jag hade inflyttningsfest varenda helg under hela mars. Åtminstonde var det så jag kallade det. Som tvåskiftare så fanns det inte så mycket mer att glädja sig åt en helgerna. På fredagar gick jag ut, oftast till Pastabaren, ibland till wasakrogen. Och på lördagarna var det inflyttningsfest.
Mars var nog rätt bra ändå.

April fortsatte i samma anda som sin föregångare, jag minns inte så mycket mer från den här månaden än att jag i slutet av den fick kicken från Sigma. Första gången jag förlorade ett arbete. Men jag var inte ensam, sju andra fick också gå, och bland dem sju fanns bl.a. Sonny Larsson. Än djävel till att vara rockig. Han sjöng i ett band vid namn "Rolle & Planeterna" som jag skulle komma att bli en stor fanatiker utav senare.

Vi låter årssammanfattningståget rulla vidare och nästa station heter maj.
I maj tvingades jag leta nytt arbete till följd av Sigmas fråpliga hantering av mig. Men genom Uniflex så kunde jag börja på k3 som telefonförsäljare.
Men det här var också månaden då jag en eftermiddag slog mig ner vid datorn och vänsterklickade en gång på mozilla firefox ikonen längst ner i snabbmenyn till höger om startmenyn. Anledningen till att kopplade upp mig var varken för ansråkslöst porrsurfande eller avancerat forumstuggande. Jag tänkte bara göra en kort visit på lunarstorm (jag vet) men det ledde till att jag hittade en sån där sak av det svagare könet och stegade in i mitt första fungerande förhållande. Rose-Marie hette flickan men jag kallade henne Rosemarious för jag var mycket för osvenska utal på svenska saker under den här tiden.

Juni var väldigt mycket Rosemarious och k3. En skitmånad rent ekonomiskt, det är nog det jag minns därifrån. Nuff said.

I juli lekte jag shoppaholic och införskaffade mig en projje. Ett mycket bra köp som förgyllde många kvällar därefter. Men juli var också månaden som kantades extra mycket av Gegga. Gegga är en gammal skolkamrat till mig som i juli avancerade från polare till inneboende. Han var en vild djävel men vi sågs inte så mycket trots att vi bodde under samma tak. Arbete och Rosemarious, det var det jag la min tid på.

Augusti var nog ganska identisk med juli, med den lilla skillnaden att Gegga flyttade ut istället för in. Trots sin korta vistelse i min fristad så han den vilde saten med att locka till sig störningsjouren vid två tillfällen. Och då var det inte den roliga störningsjouren som  knackar på dörren mitt i natten beståendeav en hel orkester med uppsåtet att bara störa dig i några minuter. Nej han lockade till sig den störningsjouren som efter tre besök medför en vräkning. Nu lockade han som sagt bara dit dem två gånger, så jag hade fortfarande lägenheten kvar när han gav sig av i slutet av månaden.

Dock fick sig September en dålig start då jag själv den första fredagen i månaden förde oväsen vid midnatt. Vips så stod störningsjouren för dörren, och dagen på den följande måndagen så fick jag besked om att jag blivit vräkt med tre månaders uppsägningstid. Innan december var jag tvungen att byta bostad. Månaden vart inte bättre då den kantades av en två veckors lång migränkedja, vilket medförde att jag missade dagar av vesäntlighet på k3. Så i slutet av månaden fick jag kicken från arbetet.

En fölorad bostad och ett förlorat arbete, ptja Oktober kunde juh knappast bli sämre än sin föregångare. Men dåliga saker kommer i tre. Så Rosemarious tackade för sig och lämnade mig för en annan en kort bit in på månaden. Då skrev jag en låt. Vilket gjorde månaden minnesvärd ändå.

I november kom jag på benen igen, fick ny bostad å Västra Nobelgatan och sökte återigen arbete, således fick jag en anställning på VM Media. Men jag var aldrig tillräckligt motiverad för att sälja saker över telefon, så den anställningen varade bara en kort bit in i december. Men det mest häpnanväckande med november var väl att jag tog tillbaka Rosemarious med öppna armar trots den rena och skära dråpligheten hon visat prov på månaden innan.
Alla behöver nån som behöver nån.
"And thats all I have to say about that."

Så är vi framme vid vår slutdestination. Men den låter vi vara orörd. December var en månad av mycket ingenting. Jag lånade böcker på bibblan, firade julafton med släkten och gjorde en nyårsvisit till Gävle.
Nuff said.


Nu gjorde jag en liten subtil baktalning i början av det här inlägget riktad mot nyårslistor, men lusten kom över mig så jag gör en liten halvtaskig variant bara för att. Se set som en bonus. Extramaterialet om det varit en DvD.

Årets mest spelade artist/grupp.
Why?

Jag tror inte det är förens i år jag har förstått att why? är mina absoluta favoriter. Att jag får en starkare känsla när jag lyssnar på Yoni Wolfs verk än vad både Thåström och Sage Francis ger mig. Pimme har vart med så jävla länge i gemet och Sage kan vara så mitt i prick, men om jag tvingas välja, då blir det why? Speciellt nu efter att alopecia (senaste skivan) har blivit inlyssnad. Simons dilemma är det bästa jag hört. Nånsin.

Årets film
Burn after Reading

Såg inte så mycket filmer från 08 faktiskt, plöjde mer igenom min samling i hyllan för att få uppleva dem i storbild. Men av dem nyare filmerna jag såg så var det "The Dark Night" och "Burn After Reading" som stod sig starkast. Det skulle dock bli för klychigt att välja The Dark Night, så jag låter lotten falla på Burn After Reading, som jag tokgillade men ändå bara ger en åtta. Snålt, men den är inte i samma klass som dem andra filmerna jag har på betyget nio.

Årets spel
GTA IV

Nästan lite fuskseger. Det här var det ända nya spelet jag köpte i år. Om man bortser från Braid, men det känns inte rätt att sätta den som segrare med tanke på den korta livslängden. GTA IV känns rätt värdig ändå, i 100" HD bild så har det varit ganska njutbart att vara Nico Bellic.

Årets köp
Sony VPL WV10HT (min projektor)

Solklar vinnare. Synd att jag måste göra mig av med den efter bara ett halvår.

Årets mest lästa
Bleunt´s blogg

Mattias Hegerius blogg håller absolut fanan högst om man ser till formuleringarnas frukt, men Bleunt har ju förmågan att alltid vara intressant, att vara en förebild både på och utanför planen. Det är obligatoriskt för mig att alltid besöka bleunts blogg när jag surfar. Jag har den alltid uppe som en extraflik. Jämt.

Årets mest sedda band
Rolle & Planeterna

Sonny, Pelle och Rolle. Dem vet hur man underhåller. Missade bara en spelning under året, 2009 ska jag se alla. Vi möts på wasakrogen.

Årets hak
Pastabaren

Det är otvivelaktigt här jag spenderat flest utekvällar, det är alltid lika graciöst att ta sig en öl och bara umgås med Örebros elit.