En eloge till Hägglunds ohycklande

Göran Hägglund kommer med ett kontroversiellt uttalande om homosexuella. Och tydligen känner sig folk kränkta. Av att Göran Hägglund ser ner på homosexuella. Snälla, kliv ur dem blinda och färgglada skalen som omringar er.
Det Hägglund säger är att han tror att homosexuella är mindre lämpade för en föräldraroll, än vad en man och en kvinna är. Visst, Hägglunds tänk känns klart förrgår, men han är partiledare för KD. Ett parti byggt på kristna värderingar. Värderingar som milt uttryckt är fruktansvärt homofobiska. Jag håller inte med Hägglund någonstans, men jag gillar att han fäller kommentaren.
Jag vill ha radikala partier. Jag vill att vänstern ska vara mer vänster, högern mer höger, centern mer central, S mer socialistiska och KD mer kristna. Sluta vela och var mer av det ni är för lite av.
Därför gör Hägglund rätt. Och var det någon som ens trodde att han var för homosexuella innan han offentligt uttalade sig om saken?
KD är kristet, en förutsättning för att bli partiledare där borde därför vara att man är kristen och delar dem kristna värderingarna. Punktligt, inte selektivt.
Kristendomen gillar inte homosexuella. Samhället gör det, åtminstone i en uppåtkurva. Samhället växer ifrån bibeln.
Folk blundar för mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback